Banner Top
Δευτέρα, Νοέμβριος 18, 2019

Πιθανά να το έχετε δει, το Labrador σας να στέκεται περήφανο, τα αυτιά να γέρνουν μπροστά, το τρίχωμα να λάμπει στον ήλιο, η ουρά να στέκεται ψηλά και τα μάτια του να ψάχνουν στον ορίζοντα με εγρήγορση. Καθώς θαυμάζετε την ομορφιά του Λαμπραντόρ σας, αυτό που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών προσεκτικών ζευγαρωμάτων.

Το σχήμα του κεφαλιού του, η γραμμή της πλάτης του, η ζωηράδα του βλέμματος του, ακόμα και ο χαρακτήρας του, αυτά είναι χαρακτηριστικά που ικανοί εκτροφείς έβαλαν εκεί σοφά μέσα σε δεκαετίες.

Τα σκυλιά Λαμπραντόρ – labrador retriever

Η γενική εμφάνιση του Λαμπραντόρ είναι έντονα χτισμένο μέσου μεγέθους, σκυλί που κατέχει μια υγιή, αθλητική, ισορροπημένη διαμόρφωση που τους επιτρέπει για να λειτουργήσουν ως σκυλιά επαναφοράς κυνηγών στο έδαφος ή το νερό, με μεγάλη αντοχή, κοντό τρίχωμα, ανθεκτικό στον άσχημο καιρό, ουρά ίσια με ευρύ πίσω κρανίο, ισχυρά σαγόνια και τα «καλά», φιλικά μάτια του, που εκφράζουν τον χαρακτήρα την νοημοσύνη και την καλή του ιδιοσυγκρασία.

Η αληθινή ιδιοσυγκρασία του Λαμπραντόρ είναι τόσο μια σφραγίδα της φυλής όσο και η ουρά του. Από φύση πρόθυμος και ευγενικός και μη- επιθετικό προς άνθρωπος η ζώα, αν και θα γαβγίσει για να αποκρούσει τους ξένους δεν θα επιτεθεί παρά μόνο για να προστατέψει τον ιδιόκτητη του από πραγματικό κίνδυνο. H νοημοσύνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ένα ιδανικό σκυλί για οικογένεια .

To retriever του Labrador είναι πραγματικά ένας σκύλος για πολλές χρήσεις, τα προσόντα του έχουν εκτιμηθεί από τον 18 αιώνα που άρχισε η αναπαραγωγή τους στην Αγγλία από τα σκυλιά που βρήκαν να τραβούν τα δίχτυα για τους ψαράδες της Νέας Γής.

Τα σκυλιά αυτά αναπαράχθηκαν για την εξυπνάδα τους, τον πράο χαρακτήρα τους, την ικανότητα στην επαναφορά και την θέληση τους να ικανοποιούν τα αφεντικά τους.

Είναι προσανατολισμένα στην δράση και τους ανθρώπους, από το να επαναφέρει μια πάπια από την λίμνη, ή το κοντρόλ της τηλεόρασης σας τίποτα δεν ευχαριστεί το Λαμπραντόρ περισσότερο από το να τον επαινείται, για αυτό άλλωστε είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ράτσες σκύλων παγκοσμίως, από το να οδηγούν άτομα για αναπηρίες, μέχρι να κάνουν εργασίες ανεύρεσης βομβών και ναρκωτικών.

Γι’ αυτό άλλωστε είναι και αγαπημένοι οικογενειακοί σύντροφοι από τους ανθρώπους που τα υιοθετούν ικανοποιούν πολλές διαφορετικές ανάγκες.

Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Έχουν σχεδόν ατέλειωτη ενέργεια, και εάν δεν κάνουν αρκετή άσκηση, γίνονται γρήγορα καταστρεπτικοί — μασώντας ότι βρουν μπροστά τους. Προετοιμαστείτε για μακρύς περιπάτους και παιχνίδια!

Τα Λαμπραντόρ, δεν πρόκειται να θελήσουν να αφεθούν μόνα τους έξω, ούτε θα θέλουν να είναι μόνα όλη την ημέρα ενώ είστε στην εργασία. Όταν είστε στο σπίτι, θα θελήσουν να είναι κοντά σε σας… και θα θέλουν να παίξουν όλη την ώρα. Εάν πάρετε ένα κουτάβι Λαμπραντόρ , θα είστε ο ολόκληρος κόσμος του κουταβιού.

Tο Λαμπραντόρ αγαπά τους ανθρώπους, όλοι είναι φίλοι τους, γι’ αυτό και δεν είναι επιθετικοί (αν και οι περισσότεροι θα υπερασπίσουν τους ιδιοκτήτες τους εάν αισθανθούν πραγματικό κίνδυνο).

Το Λαμπραντόρ είναι πολύ ευφυές. Με τη σωστή εκπαίδευση, μπορούν να είναι μια πραγματική χαρά — η νοημοσύνη τους τους κάνει τα καλύτερα σκυλιά έρευνας και οδηγούς τυφλών.

  • Τα Λαμπραντόρ χρειάζονται πολύ συντροφιά
  • Tο Λαμπραντόρ αγαπά τους ανθρώπους
  • Το Λαμπραντόρ σας θα θέλει να είναι με σας όλη την ώρα
  • Τα Λαμπραντόρ δεν είναι οι καλύτεροι φύλακες

Χαρακτηριστικά και ιδιοσυγκρασία

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Λαμπραντόρ είναι το χρώμα, η ουρά, το κεφάλι και η ιδιοσυγκρασία τους. Έχουν ένα διπλό τρίχωμα: ένα μαλακό εσωτερικό τρίχωμα που τους κρατά ξηρούς και θερμούς στο κρύο νερό και ένα σκληρό εξωτερικό τρίχωμα που τους βοηθά να διώχνουν το νερό.

Η ουρά τους, περιγράφεται καλύτερα σαν μια ουρά ενυδρίδος, είναι παχιά στη βάση και εκλεπτύνει σε ένα στενότερο σημείο. Δεν πρέπει να ανεβαίνει στην πλάτη ούτε θα έπρεπε να έχει μια μπούκλα σε αυτήν Πρέπει, εντούτοις, να είναι ακριβώς στην ευθεία .

Το κεφάλι τους έχει καθαρή περικοπή και κάπως ευρύ. Η έκφρασή τους είναι άγρυπνη και ευφυής και μεταβιβάζει μια καλή, φιλική ιδιοσυγκρασία.
Το καλύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι η ιδιοσυγκρασία τους τα Λαμπραντόρ αγαπούν τους ανθρώπους. Είναι ευτυχέστεροι όταν είναι με σας.

Τα Labrador είναι retrievers (επαναφορά) και θα σας φέρουν τα πράγματα που βρίσκουν σκορπισμένα στο σπίτι ή το αυλή σας. Τείνουν να είναι αρκετά υπομονετικοί με τα παιδιά είναι θαυμάσια οικογενειακά σκυλιά.

Δεν είναι σκυλιά φύλαξης. Μπορούν να γαβγίσουν προστατευτικά, αλλά γενικά δεν θα ενεργήσουν επιθετικότερα Τα Λαμπραντόρ είναι θαυμάσια σκυλιά που αγαπούν τους ανθρώπους, είναι πιθανότερο να γλείψουν κάποιον μέχρι θανάτου, παρά να του επιτεθούν.

Τείνουν να είναι σταθεροί, δεν αναστατώνονται εύκολα από τα παράξενα πράγματα ή τα περιστατικά.

Στην Ελλάδα, υπάρχουν δύο ευδιάκριτες «γραμμές» Λαμπραντόρ: τα pets και τα εκθεσιακά σκυλιά. Η γραμμή Labrador pets είναι συνήθως αυτά που βρίσκεις σε Pet Shops, εισαγωγής απο εκτροφείς (puppy mills) καθόλου ενδιαφερόμενους για την βελτίωση της φυλής. Kαι τα εκθεσιακά σκυλιά που είναι υψηλής καθαροαιμίας και πιό κοντά στο στάνταρ της φυλής Labrador.

Καθένας τύπος μπορεί να κάνει έναν ευχάριστο σύντροφο. Tα Retrievers του Labrador είναι προσανατολισμένα σε ανθρώπους – και δράση, και μπορούν να γίνουν βαριεστημένοι εάν αφήνονται μόνα τους. Ανεκπαίδευτοι, μπορούν να γίνονται ανεξέλεγκτοι στο μέγεθος του ενθουσιασμού τους. Αγύμναστοι , θα γυρίσουν συχνά στην καταστροφή ή θα δραπετεύσουν για να ανακουφίσουν την πλήξη και την υπερβολική ενέργεια.

Απαιτούν την προσοχή και την αγάπη τόσο όσο και τα τρόφιμα και το νερό.

Το Labrador είναι εύκολο να εκπαιδευθεί, απαιτεί επίσης αρκετή άσκηση — αυτό ισχύει ιδιαίτερα δεδομένου ότι τα περισσότερα Λαμπραντόρ αγαπούν το φαΐ!

Εξασφαλίζοντας ότι το Λαμπραντόρ σας παίρνει την κατάλληλη άσκηση, εκπαίδευση, και προσοχή θα σας δώσει ένα ευτυχές, υγιές Labrador.

Banner Content
Tags:

Related Article

0 Comments

Leave a Comment

LABRADORS.GR

Ιστοσελίδα για την φυλή Λαμπραντόρ Ριτρίβερ. Τα πάντα για για τα Λαμπραντόρ. Εκπαίδευση & ανατροφή κουταβιών Λαμπραντόρ. Άρθρα για την υγεία διατροφή & εκπαίδευση για τα Λαμπραντόρ και τα σκυλιά γενικότερα.

Http://Www.Autodoc.GR

ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

Ωμη διατροφη BARF

Ωμη διατροφη BARF

Σεπτέμβριος 1, 2017
Διαμορφωση χαρακτηρα

Διαμορφωση χαρακτηρα

Αύγουστος 21, 2017
Ο Φοίβος

Ο Φοίβος

Σεπτέμβριος 18, 2017
Αγαπητέ σκύλε

Αγαπητέ σκύλε

Μάρτιος 18, 2019